top of page

Trouwambtenaar met 2 passies: de liefde en zingen! Re-flax bij Holland's got talent

Ik ben een blij en gelukkig mens met 2 enorme passies. Schrijven en vertellen over de liefde van mijn bruidsparen aan hen én hun gasten en... zingen!


Al sinds mijn veertiende zing ik in koren en toen ik in 2017 stopte bij mijn vorige koor, kwam dat voor mijn man als een totale verrassing. Na mijn uitleg van het waarom begreep hij me, maar: "wat je ook gaat doen, jij blijft wél zingen!" sprak hij me vermanend toe.


Re-flax kende ik al jaren. Ik had al diverse shows bijgewoond en wist dus maar al te goed welk niveau ze nastreven. Het leek me waanzinnig gaaf, ik wilde ook echt de stap naar méér zetten, maar... kon ik dat wel? Na een paar dagen wikken en wegen dacht ik, no guts no glory en dus trok ik de stoute schoenen aan, meldde me aan om te komen kijken bij een repetitie en nog diezelfde week kreeg ik een telefoontje dat ik kon komen. Na een stemtest, 2 audities en de aspirant periode glansrijk te hebben doorstaan, kreeg ik het felbegeerde re-flax speldje.


En wat is er sinds die tijd een hoop gebeurd! Shows met een heus orkest, 2 wintershows, Het Nederlands Korenfestival in theater Zuidplein, onze 20 minutes of fame in Paradiso Amsterdam, een videoclip opname in De Kuip in Rotterdam, diverse korenfestivals, onze geplande deelname bij de World Choir Games waar jammer genoeg corona roet in het eten gooide tot onze showcase. Ook tijdens corona gingen we gewoon online door en studeerden zelfs nog 2 nieuwe nummers in! Ik werd nog geen 1,5 jaar na mijn auditie sectional leader van de sopranen, een uitdaging, maar echt supergaaf!


Door het (zelf)vertrouwen wat ik kreeg door Re-flax ging ik spelen met de gedachte om in ceremonies te gaan zingen. 2Marry, de zingende trouwambtenaar, dat klinkt eigenlijk best wel gaaf. Ik deelde mijn plannen met een aantal re-flaxers en zij zeiden stuk voor stuk: Doen Sas, je kán dit!


Toen we tijdens een Re-flax werkweekend een workshop kregen van Robin van Beek van VocalCenter kwam alles in een stroomversnelling. Ik nam zangles bij Nicole van Hulst en ook zij gaf me het vertrouwen dat ik het kon. De knoop werd doorgehakt: ik ging ervoor!


Inmiddels ben ik 3 jaar verder, heb ik al ontzettend veel bruidsparen mogen toezingen in ceremonies, tijdens de aansluitende borrels en recepties/diners en wat is dit gaaf om te doen! Dit smaakt zó naar meer dat ik de komende winter ga gebruiken om opnames te maken, zodat andere bruidsparen kunnen horen wat een enorme toegevoegde waarde live zang/live muziek in de ceremonie kan zijn.


Met Re-flax gaan we ondertussen volle kracht vooruit! Met als absoluut hoogtepunt tot nu toe, onze deelname aan Holland's Got Talent. Mijn telefoon is ontploft van alle lieve en leuke reacties, van (ex)bruidsparen, collega's, vrienden en familie en zelfs in de supermarkt hier werd ik aangesproken: Heb ik jou nou bij HGT gezien?


Soms moeten dingen gewoon zo zijn, maar nooit had ik toen, bij mijn eerste auditie kunnen bevroeden, dat mijn hobby zou uitgroeien tot een enorme passie én dat ik die passie kan verenigen met mijn werk, mijn andere passie. De zingende trouwambtenaar, ik ben een heel gelukkig mens.4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page