top of page

Thema bruiloft? Dan schrijf ik een thema speech!

Je komt het steeds meer tegen. Thema bruiloften. Je kunt het zo gèk niet bedenken, alles kan! Zo las ik vandaag een stuk in de krant dat de Amerikaanse actrice Jamie Lee Curtis wel een heel bijzondere outfit heeft voor het huwelijk van haar dochter. Volledig in cosplay thema gaat ze als één van de personages in World of Warcraft verkleed. Je moet het maar durven…


De Peaky Blinders stijl zie je ook veel in huwelijken terugkomen en terecht, want het ziet er natuurlijk fantastisch uit! En zo kunnen we er nog wel veel meer opnoemen, al zijn het vaak ook wel de modetrends die gevolgd worden.


Desalniettemin, als trouwambtenaar ga ik daar natuurlijk het liefst zoveel mogelijk in mee. Als een bruidspaar verzot is op Harry Potter, dan duik ik erin, lees ik de boeken, pluis het internet uit, kijk de films, koop ik een zakjes smekkies in de meest smerige smaken als persoonlijk cadeautje van mij voor het bruidspaar, schrijf zodoende een speech geheel in de stijl van Harry Potter en leen ik de enige echte Harry Potter hoed om het plaatje compleet te maken.


En wat doe je dan als er een bruid de hele dag alleen maar liedjes van de Beatles draait? Dan verwerk ik 19 titels van Beatles liedjes erin en zelfs complete lyrics in de speech. En hoe noemen we die dan? Juist… de “Beatles Speech”.


Of als je 2 bruidegommen trouwt die in de jaren 80 met de hele vriendenclub alle Madonna feesten in Amsterdam afliepen en als lijfspreuk hebben: Als je het even niet meer weet, vraag jezelf dan eens af: Wat zou Madonna doen? Dan is er maar 1 oplossing, De “Madonna Speech” schrijven en de grootste hits van Madonna verweven in de speech en die natuurlijk zingen. Dat de gasten vervolgens de liedjes met z’n allen moeiteloos meeblèren is natuurlijk ON-VER-GE-TE-LIJK!


Het is voor mij gelijk een mooie manier om mijn bruidsparen te herinneren, niet alleen aan henzelf, maar ook aan het thema van hun speech. En zo passeerden er al prachtige thema’s de revue en daarom geef ik mijn speeches altijd namen: “de beatles”, “Madonna”, “Harry Potter en de vieze smekkies”, “Assepoester”, “de Spiegel Speech”, de “Pot met Goud speech”, “PickWick en de theezeefjes”, de “Bier Speech”, de “PSU speech”, “The Big Apple speech”, “De Vuilniszak”, “Snoepen van de liefde”, “Tikkeltje getikt speech”, “De Formule 1 speech (met persoonlijk felicitatiefilmpje van the one and only Olav Mol!), “De 7 brieven speech”, “De symphonie van het leven”, de “Ajax-Feijenoord speech” en zo kan ik er nog wel veeeel meer opnoemen.
3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page