top of page
  • Foto van schrijverSaskia Offerhaus

Familie en vrienden trouwen mee

Oh yes! Het trouwseizoen is kneiterhard van start gegaan en wat is het heerlijk dat alles weer kan en mag. We kunnen de liefde weer vieren zoals de liefde bedoeld is. Met al je familie en vrienden bij elkaar. Met knuffels en bubbels en geen regels, samen proosten en toosten en zonder afstand, 3 dikke zoenen om niet alleen de liefde, maar ook de vriendschappen te vieren.


En dus is de agenda weer bomvol met ceremonies, met afspraken om kennis te maken met nieuwe bruidsparen, met gesprekken met bruidsparen die elkaar, eindelijk, binnenkort het jawoord gaan geven én, met online meetings met familie en vrienden van het bruidspaar.


Want ja, die mag ik "uithoren" over ze en vanavond was dus zo'n online meeting. Over wie ze zijn en wat ze betekenen voor hen maar ook wat zij betekenen voor het bruidspaar. Over karakters en eigenschappen, over tegengesteld en eensgezind. Over sterke punten en die van aandacht. Over koosnaampjes en twistpunten. Over wat was maar nooit verloren gaat, over wat verwacht wordt en gepland is en over dat wat gehoopt en gedroomd wordt.


Over de leuke dingen die ze met elkaar beleeft hebben. De vakanties, de feestjes, de verrassingen en de lachbuien. Over alle geheimpjes die ze hebben, over plannen voor vrijgezellenfeesten, over plannen om het huis te versieren, over speeches, spelletjes en acts die verzonnen zijn.


Wat is het toch leuk om zo, in de kantlijn van een trouwdag, mee te bewegen en mee te leven en nét zo enthousiast te springen van ongeduld. Oh, was het maar alvast volgende week, als ik ze het jawoord mag vragen. Nog maar 8 nachtjes slapen en tegelijkertijd tijd tekort om al die mooie verhalen te vertellen in de ceremonie, die daardoor zo maar 2 uur zou kunnen duren.


Gelukkig hebben ze altijd nog hun huiswerk, het dagboek van hun liefde wat ze voor en over elkaar hebben geschreven. Nu weten ze nog van niks, maar straks, onderweg naar hun honeymoon, mogen ze het van elkaar lezen. En dan begrijpen zij, waarom wij als hun familie en vrienden en hun babs, zoveel lol hadden. Ik kijk er zó naar uit!Fotocredit: Caroline Elenbaas40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page