top of page

Corona en het perfecte plaatje

Ik hoef niemand meer te vertellen wat een bizarre tijd dit is. Na iedere persconferentie staat mijn telefoon roodgloeiend met bruidsparen die in tranen zijn omdat het stomme virus hun grote dag van tafel veegt. De agenda draait overuren, mijn telefoon moet 2x per dag aan de lader en ik dwing continu mezelf om alles te blijven checken of alle bruidsparen wel verhuisd zijn naar de juiste data en dat ik niet volgend jaar 28 mei in Rotterdam sta te wachten op een bruidspaar dat op dat moment in Breda op mij staat te wachten, my worst nightmare!! Af en toe ben ik meer psycholoog dan trouwambtenaar en dat geeft niks, want natúúrlijk huil ik met ze mee en voel ik ook hun pijn en hun verdriet en uiteraard begrijp ik het volledig als ze hun trouwdag uit willen stellen, ik had het zelf ook gedaan. Gelukkig is het tot op heden altijd nog gelukt om met elkaar een nieuwe datum te prikken en dat is op zich ook best bijzonder.


Gelukkig zijn er ook bruidsparen die “gewoon” gaan trouwen. Hoewel… gewoon… eerst van 70 man naar 50 en dan, 4 dagen voor je huwelijk, na heel veel onduidelijkheden, terug moeten naar 30 is alles behalve leuk want het doet gewoon echt pijn als je je familie en vrienden die je er zó graag bij had willen hebben, moet teleurstellen.


Toch heb ik, na een aantal coronaproof huwelijken, zowaar een positieve ontwikkeling ontdekt, iets wat ik ook regelmatig lees in alle trouwgerelateerde facebookgroepen. Er komt een verandering in de definitie van Het Perfecte Plaatje.


Soms ervaar ik wel eens bij bruidsparen dat ze zó intens opgaan in hun wens van perfectie en de, wat ik noem, pinterest huwelijken, dat ik me wel eens afvraag of ze de essentie van trouwen nog wel zien. Ze zijn zo bezig met het nastreven van dat beoogde perfecte plaatje en kunnen oprecht compleet over hun theewater gaan als er wrijving ontstaat over kleding, afspraken, familie etc etc. Zo zonde is dat, want het neemt zoveel plezier weg.


Toch zie ik dat corona ook iets goeds kan brengen, want meer dan ooit worden we teruggeworpen naar de essentie van het leven, van dat wat echt belangrijk is. Van dat wat geen geld kost en wat je ook met al het geld in de wereld niet kunt kopen. Liefde, geluk, tijd, respect, oprechte interesse, aandacht voor elkaar en vooral gezondheid.


En dan besef je… dat perfecte plaatje is fantastisch voor de foto’s en de video’s, maar uiteindelijk, waar alles in het leven om draait en juist met het jawoord, dat perfecte plaatje is er allang. Aan dat perfecte plaatje geef jij je jawoord en dát is nou precies waar het allemaal om draait.


Fotocredit: Karlijn Schipper

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page