Voordat we definitief met elkaar in zee gaan, hebben we altijd eerst een gratis kennismakingsgesprek in mijn “weddingkroeg” Meiden van de Molen, Noordeinde 99 in Spijkenisse. In dit gesprek leren we elkaar kennen, kunnen jullie mij het hemd van het lijf vragen en kunnen we uitgebreid kletsen over jullie grote dag.

Als we na dit gesprek besluiten dat er een klik en een leuke goede basis is om met elkaar verder te gaan, ligt het eerste globale raamwerk voor jullie ceremonie al klaar. Daarna hebben we regelmatig contact, want natuurlijk mag je me voor van alles en nog wat bellen, mailen of appen. Ik vind het namelijk superleuk als jullie de voorbereidingen van jullie grote dag met mij delen. Daardoor loop ik langs de zijlijn met jullie mee in alle voorbereidingen en natuurlijk kunnen jullie voor tips, adviezen en ideeën ook bij mij terecht.

Om dieper in jullie liefde te duiken, krijgen jullie van mij “huiswerk”. Hoe kijk je naar je aanstaande, hoe zie jij jezelf. Wat is volgens jou het belangrijkste, leukste, liefste, mooiste en grappigste aan je aanstaande en waarom is hij/zij nou véél leuker, liever en aardiger dan een ander? Leuke, verrassende en soms best uitdagende vragen die jullie apart van elkaar in moeten vullen zodat je elkaar ook niet kunt beïnvloeden in je antwoorden, want dan krijg je de meest pure antwoorden, en dát is nou precies wat ik zoek. Hoe uitgebreider hoe liever, alleen met JA antwoorden doe je maar in de ceremonie zelf. Niks is fout en alles is goed, want wat recht uit je hart komt, kan nooit fout zijn.

In de tussentijd regel ik de praktische zaken, zoals mijn eenmalige benoeming in jullie trouwgemeente. Daarnaast heb ik ook contact met jullie trouwleveranciers zoals jullie fotograaf en/of videograaf, zodat zij ook precies weten wat er tijdens de ceremonie gaat gebeuren, want dat komt het eindresultaat natuurlijk ook weer ten goede.

In de gesprekken daarna hebben we het niet alleen over de inhoud, jullie leven en liefde, maar vooral ook over de organisatorische kant van de ceremonie. Wat wil je wel en wat niet? Wat is de samenstelling van jullie gasten en hoe kunnen we jullie gasten op een leuke, interactieve manier bij de ceremonie betrekken? Denk bijvoorbeeld aan een speciale rol voor jullie kinderen, ouders of getuigen.

En natuurlijk gaan we het hebben over muziek in de ceremonie. Zoals jullie verderop op mijn website kunnen lezen, ben ik ook zingend trouwambtenaar. Natuurlijk ga ik jullie verhaal niet zingend vertellen, maar de liedjes die bij jullie passen, kan ik natuurlijk wel op een heel mooie, natuurlijke manier toevoegen aan jullie verhaal, waardoor tekst en muziek volledig met elkaar samensmelten. De mogelijkheden zijn hierin enorm, dus kijk vooral verder op mijn website voor meer informatie hierover.

Foto: Fotojenique