Open/Close Menu Voor een unieke, persoonlijke ceremonie | For a personal, intimate ceremony full of love, humour and style.

“Goh, wat leuk dat je trouwambtenaar bent! Wat doe je nog meer?”

Het is een vraag die me regelmatig gesteld wordt. Hoewel niet kwaad bedoeld, het geeft wel aan dat er misvattingen bestaan over ons mooie vak, want: “Iedereen kan dit toch doen? Je hoeft er toch geen opleiding voor te volgen”?

Nou lieve mensen, laat er één ding duidelijk zijn: een opleiding is wel degelijk belangrijk! Je bent met de Wet bezig, met officiële wettelijke aktes, je handelt uit Naam der Wet, je bent immers niet voor niets beëdigd door de Rechtbank en benoemd door een gemeente. Zonder deze beëdiging en benoeming mag je geen huwelijken voltrekken. Dat zou toch genoeg moeten zeggen lijkt me?

BABS zijn is niet zo maar een “bijbaan” die je er even bij doet. Het is een vak, een professie, met wetten en regelgevingen die continu onderwerp van verandering zijn. Als BABS zie ik het als een zeer belangrijke taak om mezelf continu bij te scholen en zo op de hoogte te blijven van de laatste wet- en regelgeving. Ik volg daartoe regelmatig interne cursussen via mijn gemeenten of via Matrimonium, de vereniging voor trouwambtenaren waarbij ik aangesloten ben.

10 en 11 oktober zit ik volop in de leer, dus binnenkort is alle kennis weer helemaal up to date!

toon-van-driel-kaart-met-lukt-het-studiehoofd-cardpartfront