BABS
De Liefde is het mooiste wat je als mens kunt overkomen. Je kunt wel over de liefde praten, maar je weet pas écht wat het is, als je het voelt in iedere vezel en in iedere cel van je lijf. Toen wij in 2004 gingen trouwen in Stadspaleis Het Markiezenhof in Bergen op Zoom, hadden wij een lieve enthousiaste trouwambtenaar die op een prachtige wijze verwoord heeft wat liefde met je kan doen en hoe!

Door haar groeide mijn wens om dit ook te gaan doen. Het duurde echter nog jaren voordat het juiste moment daar was. Op een mooie zomeravond kreeg ik nietsvermoedend een vraag die mijn hele leven aardig op z’n kop zette. Mijn nicht en haar (toen nog) vriend hadden kort daarvoor hun trouwplannen kenbaar gemaakt en volkomen onverwachts vroegen ze mij of ik hun huwelijk wilde voltrekken. Hoe dát allemaal gegaan is, kun je lezen in de blogs elders op mijn site.

Inmiddels hebben al heel wat bruidsparen mij hun liefdesverhaal toevertrouwd en heb ik de eer gekregen om hen het JA-woord te mogen vragen. Stuk voor stuk met hun eigen verrassende, mooie, liefdevolle verhalen, stuk voor stuk waren het prachtige ceremonies die een plekje in mijn hart hebben veroverd om te koesteren en om nooit meer te vergeten.

En nu hebben jullie besloten om te gaan trouwen, van harte gefeliciteerd!!

Er breekt een heerlijke tijd aan nu jullie bezig zijn met de voorbereidingen van jullie grote dag. Een van de eerste dingen die je geregeld wil hebben, is een locatie die helemaal naar jullie wens is, een fotograaf die exact de stijl en soort foto’s kan maken die jullie aanspreekt en natuurlijk ga je ook op zoek naar DE perfecte jurk en HET perfecte trouwpak. Tenslotte wil je niks aan het toeval overlaten op de meeste belangrijke dag van je leven, je kunt het immers niet meer overdoen en daarom ga je ook niet met de eerste de beste in zee, toch?

Dus waarom zou je dat met je trouwambtenaar dan ook niet doen?
Hoe zit dat dan met de ceremonie, het belangrijkste waar het die dag om draait, met jullie JA woord als absoluut hoogtepunt? Hebben jullie daar al over nagedacht? Hebben jullie al een beeld bij de ceremonie, welke muziek willen jullie horen, krijgen jullie kinderen een rol in de ceremonie en…
wie gaat ons eigenlijk trouwen?

De BABS van vroeger…

Hebben jullie het al eens gevraagd aan jullie ouders of grootouders, hoe hun ceremonie was toen zij gingen trouwen? Vaak hoor je dan hetzelfde antwoord: het was saai, stijf, onpersoonlijk en we stonden zo weer buiten.
Vroeger ging dat zo… de trouwambtenaar trok ’s ochtends om 09:00 uur z’n toga aan en trok die om 16:00 uur weer uit, had dan een stuk of 12 huwelijken voltrokken en daarmee 12 keer hetzelfde verhaal verteld, want een uitgebreid gesprek vooraf met een bruidspaar, dat werd vroeger niet of nauwelijks gedaan. Vaak waren er maar 3 soorten speeches: eentje voor een jong stel, eentje voor een wat ouder stel en eentje voor een stel dat een 2e huwelijk aanging. Veelal ging het over het huwelijksbootje dat alle stormen zal trotseren en niet op de klippen moet lopen. Het enige persoonlijke aan dat verhaal, waren jullie eigen namen. Inderdaad saai, stijf en onpersoonlijk…

De BABS van nu…
Gelukkig is dat nu helemaal anders! De hele trouwbranche is aan het veranderen en als trouwambtenaar moet je mee in die veranderingen. Alles wordt steeds persoonlijker, er wordt steeds meer nagedacht over thema’s en kleuren die passen bij de locatie en natuurlijk bij het bruidspaar zelf.

Dat geldt ook voor de ceremonie, want natuurlijk wil je als bruidspaar een ceremonie die bij jullie past en die laat zien wie jullie zijn. Geen saai en stijf duizend-in-een-dozijn-speech, maar een boeiend, pakkend verhaal: JULLIE verhaal.

En daar ligt nou mijn grote kracht. In alle gesprekken die we met elkaar voeren, bij jullie thuis, op jullie huwelijkslocatie of waar dan ook, leren we elkaar steeds beter kennen. Door niet alleen te luisteren naar wat ik hoor, maar ook te voelen en te zien. Verbaal en non verbaal, het luisteren tussen de regels door. Zien wat liefde doet met mensen, de emoties die daarbij horen ook écht voelen. Dit alles vormt zich eigenlijk als vanzelf tot een verhaal met een rode draad die steeds weer terugkomt.

Wat die rode draad is? Dat kan van alles zijn: de manier waarop jullie elkaar hebben leren kennen, iets wat jullie tegen elkaar zeggen, een gezamenlijke interesse of hobby, iets wat in jullie huis staat of hangt, álles wat met jullie te maken heeft, gebruik ik als inspiratie om voor jullie een unieke en persoonlijke speech te maken die ik op een verrassende manier ook uitbeeld. Een speech die jullie het gevoel geeft alsof we elkaar al járen kennen en waarvan jullie gasten zeggen: JA! Zo kennen we jullie!
Dát is mijn doel, mijn kracht en mijn passie. Ieder bruidspaar verdient een unieke en persoonlijke ceremonie met een speech die je bijblijft, ook als je 5, 10 of 15 jaar getrouwd bent, om nooit meer te vergeten.

Om nooit meer te vergeten.

Uniek,
Persoonlijk,
Passievol!