Open/Close Menu Voor een unieke, persoonlijke ceremonie | For a personal, intimate ceremony full of love, humour and style.

Menigeen keek me vreemd aan… “Maar je bent toch op vakantie?” Ja klopt… 3 weken heerlijk in Hongarije, en tussendoor even 3 dagen naar huis voor een huwelijksvoltrekking.

Serieus? JA!!

Gek?! Misschien, maar soms heb je gewoon dat gevoel, die klik met een bruidspaar. Niet eens precies weten waarom, maar het voelt gewoon zo.

Tijdens het kennismakingsgesprek met K&D wist ik al dat hun trouwdag middenin de zomervakantie zou vallen. Hoe we onze vakantie ook zouden plannen, die bewuste vrijdag zouden we hoe dan ook weg zijn. Maar ik wist ook: voor jullie kom ik terug. Hoe ik het voor mekaar krijg weet ik nog niet, maar ik laat jullie niet in de steek.

En dus ging ik naar huis en lichtte manlief in. Of nou ja… ik deelde ’t eigenlijk gewoon mee dat ik dit niet wilde laten schieten. Gelukkig begreep hij me en zo kon ik in februari al de vlucht boeken. Op donderdag van Wenen naar Rotterdam en op zondag weer terug. Het lastige is alleen dat je zonder auto zo weinig begint als de trouwlocatie middenin de polder ligt. Maar gelukkig is daar de oplossing: 3 dagen heerlijk bij m’n ouders in huis, all inclusive, met alles d’r op en d’r an, een minivakantie in je vakantie. Dat onze oudste kort voor onze vakantie nog een week bij mijn ouders gelogeerd heeft, is aanleiding tot genoeg hilariteit: “Mam, mag jij bij oma dan ook zeggen wat je wil eten?”

Vrijdagmiddag rij ik naar het Zeeuwse platteland, met een gezonde spanning bij me, want dat dit een bijzondere maar emotionele ceremonie zou worden, dat was overduidelijk. Het verhaal van het bruidspaar heeft me vanaf het eerste contact aangegrepen en me niet meer losgelaten.

De ontvangst is allerhartelijkst en de familie keek uit naar mijn komst. Zo leuk om te zien en vooral te voelen dat er zoveel liefde is, en dan is het bruidspaar nog niet eens aanwezig! De beide families hebben onderling een liefdevolle band en dat is duidelijk te voelen.

Als de bruidegom zijn entree maakt is zijn moeder de tranen al aan het deppen. Ik loop even naar haar toe en pak haar even vast. De blik die ze me schenkt komt binnen en doet bij mij ook een traantje wegpinken.

Dan staan we te wachten tot de bruid met haar vader haar entree maakt. Op het prachtige “Dochters” van Marco Borsato houdt menigeen het niet droog. Ook ik heb een brok in m’n keel en probeer driftig de opwellende tranen terug te dringen. Zoveel gemixte emoties.. blijdschap, opluchting maar ook gemis en verdriet. Hoe gaan we dit doorkomen?

Gelukkig overheerst de blijdschap, de ceremonie is prachtig, ontroerend, humoristisch, gezellig en liefdevol. Niet alleen tussen het bruidspaar, maar ook tussen beide families. Hoe mooi is het dat beide vaders elkaar omhelzen na de ceremonie en tegen elkaar zeggen dat ze een fantastisch kind hebben groot gebracht. Van een afstandje zie ik het gebeuren en weer vecht ik tegen de tranen.

Onderweg naar huis prijs ik mezelf dolgelukkig: Wat heb ik toch een schitterend vak. Wat is het toch bijzonder dat 2 wildvreemde mensen je alles wat hun zo dierbaar is toevertrouwen. Dat je voor heel even onderdeel bent van hun leven, dat je mag meedelen in de vreugde van de mooiste dag van hun leven.

Eenmaal thuis moet ik m’n verhaal kwijt en weer zijn daar de tranen, maar nu laat ik ze gaan. Tranen van opluchting dat alles zo goed is gegaan, tranen van blijdschap voor het bruidspaar en hun families, tranen van emoties omdat het zo mooi en liefdevol was en stiekem een paar traantjes omdat ik dit nu niet kan delen met mijn eigen bruidegom, die bijna 1400 km verderop zit met onze boys.

Terwijl ik deze blog schrijf komt weer die brok in m’n keel, maar nu omdat ik me realiseer dat onze families ook zo liefdevol met elkaar omgaan en omdat ik blij ben dat andere mensen dit ook mogen ervaren.

Nog 2 nachtjes slapen, dan vlieg ik terug naar Wenen, waar ik mijn mannen weer in de armen mag sluiten. Ik kijk er nu al naar uit, maar tot die tijd.. geniet ik nog even van mijn mini-vakantie in m’n vakantie.

Write a comment:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.