Open/Close Menu Voor een unieke, persoonlijke ceremonie | For a personal, intimate ceremony full of love, humour and style.

Op een gewone vrijdagmorgen in februari maakte ik kennis met bruidspaar R&R, dat een maand later zou gaan trouwen op een prachtige locatie in Scheveningen. Al snel vertelden ze me, dat ze graag zelf live wilden zingen en pianospelen tijdens de ceremonie. Ik veer op in m’n stoel, want live muziek is altijd een enorme toegevoegde waarde in een ceremonie, en als een bruidspaar het dan ook nog zélf gaat doen, dat wéét je: dit kan een parel van een ceremonie worden.

Omdat zingen mijn grootste hobby is, begrijp ik volkomen het waarom, waarna het gesprek al snel leidt tot de grappigste anekdotes en ervaringen op zanggebied. Ik voel de klik met het bruidspaar groeien en groeien en ik krijg er steeds meer energie van, want “natuurlijk begrijp ik hoe belangrijk zingen voor je is, ik zing zelf ook al jaren.” Hun interesse is gewekt en ik vertel hen over mijn zangactiviteiten.

De raderen draaien bij de bruidegom en dan komt de vraag waar ik even stil van word: “wil jij dan zingen in onze ceremonie?”

Even ben ik sprakeloos, maar dan flap ik eruit: “Wat gaaf, ja dat doe ik!” We kijken elkaar verwonderd aan, onszelf bewust van er zojuist is geboren: een prachtige ceremonie voor hun huwelijk.

Eenmaal weer in de auto schiet er even een stress momentje door m’n lijf. Jeeeeetje, wat heb ik nou weer gezegd?! Ga ik echt zingen in een ceremonie? JA!!!

De weken erna hebben we veel contact, natuurlijk ook over het liedje wat ik ga zingen en al snel hoor ik dat ik begeleid word door 2 gitaristen. Oh wauw.. het wordt almaar leuker en leuker. Het onderwerp van de speech was direct al gevonden maar ik ben nog uren bezig met het perfect uitwerken. Het liedje wat het bruidspaar gaat zingen, het liedje wat ik ga zingen, de speech, de input van de vele familie en vrienden waar ik contact mee heb, de gitaristen waar ik op de zaterdag vóór het huwelijk mee heb afgesproken om het liedje door te nemen en natuurlijk met de fotograaf en de videograaf die voor het bruidspaar alles tot in de puntjes vast zullen leggen, het is één enorm grote puzzel die zondag in elkaar moet vallen.

De zondag van hun huwelijk is eindelijk aangebroken, ik ben al vroeg in de weer. Ben ik normaal gesproken een uur voor aanvang aanwezig, nu is het twee uur van te voren, zodat de gitaristen en ik goed kunnen soundchecken en we samen met de videograaf en de fotografe in alle rust ons goed kunnen voorbereiden, de allerlaatste puntjes op de i. Ik voel dat de gezonde kriebeltjes beginnen te komen en ik verwelkom ze hartelijk, want zij zorgen ervoor dat ik scherp ben.

Samen met haar vader maakt de prachtige bruid haar entree waar haar trotse bruidegom op haar staat te wachten. Ik zing alsof m’n leven ervan afhangt. Iedere noot is spatzuiver, ieder woord 100% gemeend. Ik zie het bruidspaar stralen, hun gasten zijn ontroerd, want niemand wist dat dit zou gebeuren.

Als het bruidspaar hun geloften naar elkaar zingt en speelt, pinkt menigeen een traantje weg en ook ik moet m’n best doen om die dikke prop in m’n keel weg te slikken, wat maar deels lukt.

Na afloop van de ceremonie vallen ze me in de armen, “het was zo mooi, wat heb je ons goed begrepen”. Dankbaar kijk ik ze aan en fluister ze toe: “dat komt door jullie. Jullie hebben mij alles gegeven wat ik nodig had: jullie hebben mij geleerd wat Echte Liefde voor jullie betekent, jullie gaven mij de toegang tot je hart en daarmee de inspiratie die nodig was om deze ceremonie voor jullie te maken. Dankjewel voor jullie vertrouwen.

Na de toast neem ik van iedereen afscheid en laat het intens gelukkige bruidspaar achter in de uitstekende handen van de dames en heren van de locatie. In de auto onderweg naar huis merk ik dat ik zweef… zweef op de wolk van Echte Liefde die zich vandaag in volle glorie liet zien en ik prijs mezelf oprecht gelukkig dat ik als trouwambtenaar deelgenoot mag zijn in het leven van de vele lieve mensen die mij de eer hebben gegeven om hun huwelijk te voltrekken.

Deze dag kan niet meer stuk, morgen ga ik beginnen aan de speech voor het volgende bruidspaar van maar liefst 72 en 75 jaar. Weer een prachtige liefdesverhaal wat me is toevertrouwd, weer een nieuwe puzzel om te maken.

Write a comment:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.