Open/Close Menu Voor een unieke, persoonlijke ceremonie | For a personal, intimate ceremony full of love, humour and style.

Zomaar een vrijdagmiddag.. ik ben aan het werk om mijn benoemingen te regelen voor mijn bruidsparen en dan komt er een mailtje binnen: “Hoe is het om een trouwambtenaar te zijn?”
Mijn eerste reactie is: SPAM! Maar ik ben toch getriggerd om het mailtje te lezen en raak al snel enthousiast. Ik besluit direct een mailtje terug te typen over het mooiste vak ter wereld en geef tips hoe ze dit het beste aan kan pakken. Al snel komt er een mailtje terug, vol enthousiasme vraagt ze of ze me mag bellen.
Vanmiddag had ik haar aan de lijn, ruim een half uur heb ik haar vol passie verteld over mijn mooie vak. Hoe bijzonder het is dat “mijn” bruidsparen zich openstellen om hun diepste gevoelens voor hun geliefden met mij te delen. Hoe inspirerend die verhalen zijn waardoor mijn vingers als een sneltrein ratelen over mijn toetsenbord.

Hoe we met elkaar lachen over het huwelijksaanzoek, de eerste date of het klussen in hun eerste gezamenlijke huis maar ook hoe we ook samen huilen om geliefden die die dag nóg intenser gemist zullen worden als anders, want natuurlijk voel ik niet alleen hun geluk, maar deel ik ook hun pijn. Hoe opgelucht ze dan zijn als we met elkaar een manier hebben gevonden om recht te doen aan dat gemis, zonder het geluk te overschaduwen. Hoe gezellig het is als ik bel met de familie en vrienden om ook met hun kennis te maken. Maar ook.. hoe diezelfde bruidsparen mij steeds weer motiveren om mezelf te blijven ontwikkelen op elk niveau, hoe ik mezelf een schop onder m’n kont geef als ik mezelf betrap als ik dreig te gaan denken in hokjes in plaats van in mensen.

Ik kan merken dat mijn enthousiasme niet onopgemerkt blijft, want “ik kan de passie voelen!” Waarop ik antwoord: en dát is misschien wel de grootste en meest belangrijke eigenschap voor een trouwambtenaar, passie voor mensen! En open minded zijn, want niemand is in hokjes te duwen. Iedereen is anders, uniek op z’n eigen manier, met z’n eigen wensen, ideeën en opvattingen.

Trouwambtenaar ben je niet alleen voor wat wij noemen OSM: Ons Soort Mensen. Trouwambtenaar zijn van je van A tot Z, van advocaat tot zigeuner en alle letters die ertussen liggen, het mooiste vak ter wereld!