Open/Close Menu Voor een unieke, persoonlijke ceremonie | For a personal, intimate ceremony full of love, humour and style.

Ze vielen vaak deze week, de druppels. Druppels zweet van de laatste voorbereidingen voor mijn 4 op een rij huwelijken. 4 compleet verschillende bruidsparen, 4 compleet verschillende liefdes, 4 compleet verschillende locaties, 4 compleet verschillende speeches.

Twee dingen hadden mijn bruidsparen van deze week gemeen: de liefde die ze vieren en de druppels die er deze week vielen. Niet alleen de druppels zweet van de laatste puntjes op de i, maar ook de druppels regen die echt rijkelijk naar beneden kwamen. Van een miezerbuitje in de storm van woensdag, tot de nipt ingehouden donderdagdruppels waardoor we tóch nog buiten konden trouwen, tot de slagregens en de hagelstenen van vrijdag en de stortbui van vandaag.

Vandaag kwam daar een druppel bij… de druppel van pure emotie. Van gemis en berusting, van verwondering naar ontroering en vooral die van schaterlach en puur geluk. Bij de bruidsparen en hun gasten, maar ook bij mij.

Druppels van ontroering omdat er zulke lieve woorden gefluisterd worden van bonuspapa naar zijn bonusdochter waardoor een stilte valt die oorverdovend is. Puur in zijn emotie en zijn eenvoud. Druppels van liefdevolle schaterlach tot tranen van gesnik omdat het even teveel is, maar waar die knuffel van je aanstaande dan weer alles goed maakt.
Wat is de liefde toch mooi.

Vandaag kon ik mijn eigen druppels nauwelijks binnenhouden.. ik voelde ‘m opkomen, net als die brok in m’n keel. Zo onzichtbaar mogelijk probeerde ik die druppel tegen te houden, maar voelde dat het kansloos was toen hij m’n oog verliet. En het is goed.

Na de ceremonie sta ik op mijn favoriete plekje.. aan de zijkant, een beetje achteraf. Te genieten van het bruidspaar bij wie zichtbaar, voelbaar en tastbaar de spanning eraf is. Ze stralen als de zon die tussen alle druppels door tevoorschijn is gekomen. Ik voel de liefde die langs alle kanten over hun heen valt als die stortbui waarin ik hiernaar toe reed. In gedachten hoor ik weer hun prachtige geloften en voel ik weer die druppel komen, en het is goed.

De liefde is veel te mooi om het droog te houden.