Open/Close Menu Voor een unieke, persoonlijke ceremonie | For a personal, intimate ceremony full of love, humour and style.

“Een zelfstandig trouwambtenaar, goh, ik wist helemaal niet dat dat kon.”
En dan leg ik het maar weer uit: “Ik ben trouwambtenaar bij 2 gemeenten en daarnaast ben ik zelfstandig trouwambtenaar met mijn eigen bedrijf 2Marry. Ik heb dus eigenlijk 3 banen.”
“Dus je bent ZZP-er?” Het wordt me nog zó vaak gevraagd en iedere keer denk ik weer, wat jammer dat het nog bij zoveel mensen niet bekend is dat je zélf je trouwambtenaar kunt kiezen. Iemand die nét even dat stapje méér kan maken om de ceremonie nóg persoonlijker te maken.

In dit hoogseizoen zijn het dus drukke tijden, van de ene ceremonie naar het volgende bruidspaar, thuis gauw achter de laptop om de inspiratie die opkomt niet terug in het hok te duwen, want iedereen met een creatief beroep zal dat herkennen… inspiratie komt op als kakken.

Middenin de nacht, in de rij bij de Lidl, bij de kapper met je hoofd net in de wasbak, onderweg naar huis, tijdens het hardlopen, in de tandartsstoel, het komt op de gekste plaatsen en de gekste tijden.

Ik noem het mijn kookpotje, alle informatie van een bruidspaar gaat in m’n kookpotje en dat gaat sudderen en rustig garen, maar wanneer het klaar is? Nou, middenin de polder na 4 km hardlopen dus, of tijdens het tanken, of bij het bestellen van 2 ons boterhammenworst bij de slager, of als je aan tafel zit te wachten totdat je jongste EIN-DE-LIJK z’n bord met champignons en courgettes leeg heeft gegeten.

En dan wil je maar 1 ding: naar je laptop en schrijven. Ook al vallen buiten de mussen dood van het dak, ook al is de wasmachine klaar, ook al heb je jezelf net weer voorgesteld aan manlief “Hallo, aangenaam, ik ben je vrouw!” omdat je voor de zoveelste keer op pad was voor een bruidspaar.

Gelukkig ben ik gezegend met de beste, liefste, mooiste en knapste echtgenoot ter wereld, die begrijpt dat inspiratie zich niet laat sturen en me dus met liefde loslaat naar m’n huwelijk met m’n laptop, zodat mijn vingers weer over het toetsenbord kunnen ratelen om al die inspiratie aan het papier toe te vertrouwen.

Gekscherend zeg ik dan altijd, refererend naar een legendarische uitspraak van een luiaard… “Ik werk me de pl*** voor die zaak”, waarop hij vanavond lachend pareerde.. ZZP-er, Zelfstandige Zonder Privéleven.

Write a comment:

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.