Open/Close Menu Voor een unieke, persoonlijke ceremonie | For a personal, intimate ceremony full of love, humour and style.

Maart 2018: Goedbeschouwd ben ik als trouwambtenaar nog steeds zo groen als gras, althans, dat vind ik zelf. Op een mooie maar stormachtige zondag in Scheveningen word het me meer dan duidelijk dat ik écht nog maar net kom kijken als trouwambtenaar.

Ik mag een huwelijk voltrekken tussen 2 fantastische mensen waar ik voor het eerst ook live ga zingen in de ceremonie, dubbel spannend, maar oh wat gaaf! Gaaf dat ze het me gevraagd hebben, gaaf dat ze dat rotsvaste vertrouwen in mij hebben en natuurlijk gaaf dat ik mijn grootste hobby mag verweven met mijn prachtige vak als trouwambtenaar. Een ongelofelijk mooi kans om out of my comfort zone te treden en nieuwe mogelijkheden aan te boren.

In de aanloop naar het huwelijk toe, heb ik op voorhand al superleuk contact met mijn collega van de betreffende gemeente, mijn babs van bijstand. Ons e-mail contact is uiterst hartelijk en ik verheug me enorm op onze samenwerking.

Als de dag is aangebroken dat we elkaar in levende lijve ontmoeten, is de kennismaking net zo hartelijk als onze digitale kennismaking. We ontdekken al snel dat we uit hetzelfde hout gesneden zijn wat ons vak betreft en zijn guitige pretoogjes verraden het aanstekelijke enthousiasme waarmee hij zijn bruidsparen trouwt. We wisselen kort elkaars carrière verloop uit en dan blijkt dat ik een oude rot in het vak heb getroffen, maar liefst 35 jaar en bijna 6100 huwelijksvoltrekking aan ervaring staat voor me. Kom ik dan met mijn 3 jaar en 42 huwelijken. Toch voel ik geen enkele druk en ook mijn collega kijkt enorm uit naar de ceremonie.

De ceremonie was perfect, alles viel op de juiste plaats, mijn noten spatzuiver, ieder woord was raak. Ik zie, beleef en voel de liefde en de emotie van het bruidspaar en hun gasten. Na afloop komt hij met uitgestrekte armen naar me toe, ik krijg een dikke knuffel en hij complimenteert me met mijn werk. “Lieve Saskia, je hebt er voor het paar, de kinderen en het gezelschap een hartelijke, betrokken, warme, onvergetelijke en zeer muzikale ceremonie van gemaakt. Het nagenieten waardig, ik heb hier niets aan toe te voegen. Wat ben jij een ongelofelijke vakvrouw!”

Ik bloos van oor tot oor, gebeurt dit écht? Mijn collega met zo’n enorme bak aan ervaring die zo intens genoten heeft, straalt van oor tot oor en ik zie het aan z’n enigszins vochtige ogen dat hij ieder woord meent. We nemen afscheid van elkaar, de hoop uitsprekend dat dit zeker niet onze laatste samenwerking was. Oh, wat zou ik graag één van zijn huwelijken bijwonen, ik kan nog zóveel van hem leren! Wie weet komt het er ooit van. In de auto naar huis zingen zijn woorden nog steeds na, ik voel m’n wangen nog steeds gloeien. Wat is dit een fantastische dag en een fantastische ceremonie. Hier ga ik nog héél lang van nagenieten.