top of page

De praktische kant van de ceremonie

Om jullie het jawoord te mogen vragen in de gemeente waar jullie gaan trouwen, moet ik eenmalig aangesteld worden als BABS van die gemeente, zodat ik ook daadwerkelijk jullie huwelijk mag voltrekken. Dat is een formaliteit die ik jullie volledig uit handen neem.

 

De gemeente heeft van mij o.a. mijn proces-verbaal van mijn beëdiging bij de Rechtbank nodig en natuurlijk ook een ID bewijs.

 

Ik kan dat voor jullie regelen zodra jullie de melding voorgenomen huwelijk bij de betreffende gemeente hebben gedaan. Helaas zijn er vaak legeskosten verbonden aan deze eenmalige aanstelling. Hoe hoog die kosten zijn, hangt af van de gemeente. Meestal kun je de kosten ervan vinden op de website van de gemeente.

1002RN-77 (003)_edited.jpg
Afbeelding van WhatsApp op 2023-11-20 om 12.58.16_bbe2a693.jpg

De juridische kant van het huwelijk

Als je niks regelt bij een notaris, trouw je standaard in beperkte gemeenschap van goederen. Dat wil zeggen dat alles wat jullie samen gedurende jullie huwelijk opbouwen aan bezittingen en schulden, 50-50 verdeeld is. 

Wil je dit niet, omdat één van jullie bijvoorbeeld een eigen bedrijf heeft, dan is het misschien verstandig om jullie situatie voor te leggen aan een notaris om te kijken of de huidige wetgeving voor jullie geschikt is. Kijk voor meer informatie hier

Fotocredit: MiParWorks

bottom of page